Ερευνητική ομάδα
Μέλη
Δρ Κυπριανός Δ. Λούης (Αν. Διευθυντής Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών, Επιστημονικός Υπεύθυνος)
Δρ Αναστασία Γιάγκου (Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών, Ερευνήτρια ΑΙΕΚΕ)
Η Αναστασία Γιάγκου είναι ιστορικός. Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνεται η μονογραφία Cyprus in World War II: Politics and Conflict in the Eastern Mediterranean (London: I.B. Tauris, 2010). Επίσης, κύρια επιμελήτρια των τόμων (με R. Holland και G. Kazamias) The Greeks and the British in the Levant, 1800-1960s: Between Empires and Nations (London: Routledge, 2016) και (με A. Heraclidou) Cyprus from Colonialism to the Present - Visions and Realities: Essays in Honour of Robert Holland (Londo: Routledge, 2017). Εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε τοπικά και διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά, συλλογικούς τόμους, καθώς και στον ελλαδικό και κυπριακό τύπο. Το 2020 εξελέγη fellow του Royal Historical Society.
Δρ Κωνσταντίνος Γεωργίου (Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών, Ερευνητής ΑΙΕΚΕ)
Ο Κωνσταντίνος Γεωργίου είναι ιστορικός. Από το 2007-2010 υπήρξε μέλος της ερευνητικής ομάδας για τη δημιουργία του Αρχείου Προφορικής Παράδοσης στο Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών και το 2016-2018 μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται οι μονογραφίες Preaching the Crusades to the Eastern Mediterranean: Propaganda, Liturgy and Diplomacy, 1305-1352 (London: Routledge, 2018) και Τα Πολεμίδια κατά τη Λατινοκρατία: Η περίπτωση της Φραγκοκκλησιάς και της Παναγίας των Καρμηλιτών (Καρμιώτισσας) (Λευκωσία: Ρίζες, 2023). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε τοπικά και διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά και συλλογικούς τόμους.
Δρ Θωμάς Παπαγεωργίου (Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών, Ερευνητής ΑΙΕΚΕ)
Ο Θωμάς Παπαγεωργίου είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επεξεργασμένη μορφή της διδακτορικής διατριβής του αποτελεί η μονογραφία Η κυπριακή ενωτική κίνηση στην Αθήνα, 1931-1940: οι βρετανικές αντιδράσεις και η στάση των ελληνικών κυβερνήσεων (Λευκωσία: Εν Τύποις, 2015). Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Εργάστηκε κατά διαστήματα ως Ειδικός Επιστήμονας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Από το 2016 υπηρετεί στη Μέση Εκπαίδευση ως φιλόλογος και από το 2022 ως ερευνητής στο Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών – ΑΙΕΚΕ.
Δρ Αναστασία Χάματσου (Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών, Ερευνήτρια ΑΙΕΚΕ)